Master Dutch photographer Noel Loozen is our next teacher, workshop Photography!!! Starting Monday Januari 9 2017. Enroll now! Happy Holidays Greetings! See U here in a super 2017!

 


“Het Stille Leven’’

Een stilleven is een artistieke compositie van voorwerpen. Er komen meestal geen levende wezens in een stilleven voor: vandaar de naam ‘stilleven’. Het maken van een stilleven is een hele geschikte manier om je als kunstenaar uit te leven op kleurstellingen, compositie, en glansaspecten of juist contrast aspecten. Een stilleven is een inhoudelijk als wel technisch interessant studiewerk.

We gaan zowel in een studiosetting werken met kunstlicht en professionele apparatuur die ik in Nederland meestal nodig heb omdat hier vaak niet de zon schijnt. Maar we gaan ook buiten met zonlicht aan een serie stillevens aan de slag met als thema “Het Stille Leven”. Technisch gaan we leren hoe je moet werken met studio belichting en hoe je een stilleven met zonlicht kunt maken zonder dat je daar lampen of een studio voor nodig hebt. We bouwen buiten onze eigen fotografie studio’s met alles wat we maar vinden. Zo kan bijvoorbeeld een pak Bar Le Duc water een perfecte lamp zijn als je maar weet hoe je het moet gebruiken.

Maar we gaan ons niet alleen op de techniek richten, juist ook een thematische aan conceptuele aanpak wordt tijdens de lessen gestimuleerd. De titel “Het Stille Leven” verwijst naar woorden als, ontspanning, rust, geluidloos, kalmte. Wat is een stil leven eigenlijk? En hoe stil kan een stil leven eigenlijk zijn? Welk objecten ga je fotograferen en hoe kunnen deze objecten samen een verhaal vertellen?

Ik zal daarbij lezingen geven over “Het Stille Leven’’ in de fotografie. Ik zal hierbij de grenzen van de fotografie opzoeken en proberen samen met de studenten spelenderwijs met vooral de zon als belangrijkste lichtbron.

De uiteindelijke werken zullen te zien zijn in een eind expositie en tevens met mij meereizen naar Amsterdam waar weekenderamsterdam.com deze werken zal tentoonstellen in Februari 2017.

 

More posts by